In de meimaand begint het uitkijken naar een weldoende vakantie, en voor velen ook welverdiend. Maar eerst moeten onze jongere leden zich nog even inzetten om dit schooljaar tot een goed einde te brengen.

Ondertussen kunnen de ouders altijd op ons forum terecht voor allerlei info en hulp voor pc, of gewoon om in Off-topic zich te ontspannen.

Het Minatica-team.

BoekEnSoft Huisnr95 1-Eurohost
Wedstrijd: Doe mee en win

wedstrijd_april Wie nog altijd de stap niet heeft gezet, maakt nog kans tot einde deze maand om alsnog een geheugenkaartje passend voor zijn fototoestel en 2 boeken over digitale fotografie deel 1 en deel 2 te winnen met onze wedstrijd.

De prijzen, aangeboden door onze sponsor Boek & Soft, zijn niet te versmaden, zelfs voor een doorwinterd fotograaf.

Poll: Naar welke browser gaat je voorkeur?

Poll vd maand Als surfer op het internet word je geconfronteerd met een overvloed aan browsers. Meestal heb je een voorkeur voor één browser of combineer je ze omwille van bepaalde voordelen.

Wij polsen even welke browser jullie verkiezen en willen graag weten waarom juist.Dossiers: NTLDR is missing in WinXP

ntldr Je start je pc op en er gebeurt niets... of je krijgt foutmeldingen. Eén ervan is bv NTLDR is missing in WinXP. Waardoor kan dit veroorzaakt worden? En wat kan je eraan doen.

Een handig dossiertje om best even af te printen. Je weet maar nooit!

Maandconfiguraties low-budget, mid-range en high-end

Configuraties Niet zoveel nieuws onder de zon. Blijkbaar geen strakke prijsdalingen meer zoals de afgelopen maanden, zelfs hier en daar stijgingen.

De low-budget kreeg een nieuwe motor, de mid-range een nieuwe behuizing en de high-end onder andere een nieuwe kijkbuis.Dossiers: Blu-ray

Blu-ray Velen kennen de naam Blu-ray Disc wel, maar als je ze vraagt waar de naam vandaan komt of wat de Disc als voordeel biedt tegenover de DVD, blijft men het antwoord schuldig.

In dit dossier verneem je alles over Blu-ray.

Download van de maand: Recuva V1.26.416

Recuva Recuva is een recovery-tool om verwijderde bestanden terug te halen. Bestanden die al dan niet gewild verwijderd zijn van je computer, maar ook van geheugenkaartjes van je camera of mp3-speler, zijn terug op te vissen.

Deze download is van dezelfde maker als CCleaner, namelijk Piriform.

Review: Wanted: Weapons of Fate

WantedCover We weten ondertussen al hoe het gaat met het omzetten van een film naar een game en andersom: dat loopt zelden goed af.

Vorig jaar verscheen de film Wanted op het grote scherm. Het was wel te denken dat hiervan een game ging verschijnen en inderdaad, de game is er!

Is het hen gelukt om een degelijke game te maken, die gebaseerd is op een film? Dat ontdek je in deze review!Demo van de maand: X-Blades.

x-blades Voor de demo van deze maand hebben we één gekozen die niet zoveel in de media heeft gestaan, namelijk X-Blades.

In deze Hack & Slash game speel je Ayumi, een schaars geklede vrouwelijke heldin die op zoek gaat naar één van de grootste schatten. Eens ze deze heeft gevonden wordt ze bezeten door duistere krachten.

Grafische vorming: Tips fotografie

zonsondergang Voor één keer mag je met je hoofd in de wolken lopen, of in de zevende hemel verkeren. Die hemel boven ons kan zulke mooie spektakels opleveren, zoals een knappe wolkenformatie, een romantische zonsondergang, of een nevelige zonsopgang.

Hou de vingers aan de knop en neem deel aan onze maandwedstrijd.Grafische vorming: Lessen Paint Shop Pro

Les_minQkel Als één van onze leden een lesje ter beschikking stelt, zijn we er natuurlijk als de kippen bij.

Met een eerste lesje, Miss Rrr, is minQkel misschien wel gestart aan een carrière als PSP-lessenschrijver.Grafische vorming: Lessen Photoshop

Photoshop Minatica heeft een zware aankoop gedaan. Een hoofdkwartier!
Alleen spijtig dat het pand in zulke lamentabele toestand verkeert. Help mee om het te renoveren.

Gebruik je restauratie-technieken in de Photoshop wedstrijd om van dit pand een juweeltje te maken.Office: Lessen Powerpoint 2007

Powerpoint Omdat we zelfs in powerpointland nagenoeg verplicht zijn om de evoluties mee te volgen, is er een nieuwe reeks lessen gestart op Minatica.

In de nieuwe lessenreeks Powerpoint 2007 kan je alvast beginnen met lesje 1 om te weten hoe je met het nieuwe menu, alias het lint moet omspringen.


Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je hier een nieuw aanvragen met behulp van je e-mailadres. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink en nadat je die hebt bezocht ontvang je een nieuw wachtwoord. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier en vink de optie "E-mail van Administrators ontvangen" uit.