De schoolboeken gaan dicht. De koffers worden klaargezet, klaar om de grote vakantie aan te vatten.

Op onze site kan je natuurlijk altijd terecht voor je computerproblemen.

Het Minatica-team.

BoekEnSoft Huisnr95 1-Eurohost
Wedstrijd: Doe mee en win

wedstrijd_juni De prijsvraag deze keer is vrij simpel. Wie af en toe een krantje open slaat of een website bezoekt, wt het gewoon allemaal! Volgende prijzen zijn te winnen.

Ketnetkicks2, K3 en het ijsprinsesje, Bumba, eID Reader, Windows Vista en het Interent voor kids en Kids op het internet.

Lees ook eens ons wedstrijdreglement.

De prijzen, aangeboden door onze sponsor Boek & Soft.

Gezocht: webdesigner (m/v/alin)

Na meer dan twee jaar in hetzelfde kleedje te hebben gezeten, is het tijd voor iets nieuws. Achter de schermen wordt al enige tijd druk gewerkt aan een vernieuwde site. Nu het meeste programmeerwerk achter de rug is, hebben we de style in het vizier.

Daarom zijn we op zoek naar een webdesigner om het grafische aspect tot een goed einde te brengen. Daarbij hoort ook het ontwerpen van een nieuw, herkenbaar logo.Poll: Wat neem je mee op vakantie?

Poll vd maand Deze moet nog worden goedgekeurd, en eventueel wat aanpassingen

Wij gaan op vakantie en sleuren volgende zaken mee.Dossiers: Netbook: zegen of doem?

amd_netbook Dossiertje van Chrisje. Introke please

Een handig dossiertje van een klein pctje.

Dossiers: Pc/laptop aansluiten op je plasma- of LCD- TV

pctotv Is het makkelijk om je pc of laptop aan te sluiten op een plasma of lcd TV?

In dit dossier kom je er alles over te weten.Dossiers: USB 3.0 komt eraan.

tn_usb3 In 1998 zag USB 1.1 het levenslicht. 2 jaar later was het de beurt aan USB 2.0

Wat de nieuwigheden brengen voor USB 3.0 kan je hier lezen.Dossiers: Media Center

tn_HTPC In deze moderne tijd gebruiken steeds meer mensen een PC in de woonkamer om HD-films, foto's en muziek af te spelen op hun LCD-TV.

Tijd om ons er eens over te buigen en het hoe, wie, wat,... van wat dichter te bekijken. Maw, welke onderdelen gebruiken we voor zo'n Media Center

Download van de maand: Vergeten een te zoeken

Recuva Hoe kan ik zo stom zijn om dat vergeten te zoeken. Misschien het installatieprogramma hier een zetten voor het draadloos netwerk van Mobistar.

Dan kan Pierre deze download opslaan. GRAPJE

Review: The Sims 3

WantedCover Afbeeldingske nog zoeken. De Sims 3 is een Singleplayer Life Simulation game waarbij de speler het leven van 1 of meerdere Sims beheert.

De Sims 3 is trouwens een zeer populaire game en heeft een grote community.

Deze community helpt je graag op de forums (in verschillende talen) en je kan ook spullen downloaden die gemaakt zijn door community leden. Dat ontdek je in deze review!Demo van de maand: Overlord II.

x-blades Afbeeldingske nog zoeken. In Overlord II neemt de nieuwe Overlord het op tegen een sterke vijand. Om deze vijand te verslaan, kun je gebruik maken van een nieuw leger Minions.

Daarnaast is het verhaal gebaseerd op het Romeinse Rijk en moet jij als Overlord er voor zorgen dat het niet vernietigd wordt.

Grafische vorming: Tips fotografie

winnaar_mei Deze maand foto's uit het dagdagelijkse leven - de wekelijkse uitstap naar de supermarkt, tafereeltjes allerhande van overvolle winkelkarretjes tot spelende kinderen, op de markt is niet alleen een gulden een daalder waard maar is ook veel te zien, marktkramers zijn soms echte artiesten, mooie vitrines (of winkeljuffrouwen) aantrekkelijke reclames en/of neonverlichting kortom een onnoemelijke verscheidenheid aan mogelijkheden.

Hou de vingers aan de knop en neem deel aan onze maandwedstrijd.Grafische vorming: Lessen Paint Shop Pro

Les_minQkel Opzoek geweest, en nog gezocht maar heb niets gevonden voor deze categorie

Met een eerste lesje, Miss Rrr, is minQkel misschien wel gestart aan een carrière als PSP-lessenschrijver.Grafische vorming: Lessen Photoshop

Photoshop Deze is nog van vorige maand.
Kan hier de winnaar bekend gemaakt worden. Peenif is op reis, dus geen nieuwe uitdaging deze keer

Gebruik je restauratie-technieken in de Photoshop wedstrijd om van dit pand een juweeltje te maken.Office: Lessen Powerpoint 2007

Powerpoint Omdat we zelfs in powerpointland nagenoeg verplicht zijn om de evoluties mee te volgen, is er een nieuwe reeks lessen gestart op Minatica.

In de nieuwe lessenreeks Powerpoint 2007 kan je alvast beginnen met al de nieuwe lesjes gaan we hier verder met 2,of plaatsen we hier het laatste lesje 11 over animaties.


Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je hier een nieuw aanvragen met behulp van je e-mailadres. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink en nadat je die hebt bezocht ontvang je een nieuw wachtwoord. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier en vink de optie "E-mail van Administrators ontvangen" uit.