De schoolboeken gaan dicht, net als de schooldeuren. De koffers worden klaargezet, iedereen is klaar om de grote vakantie aan te vatten. Ook hier bij Minatica gaan we het ietsje rustiger aan doen. Dat betekent echter niet dat we de boel sluiten!

Je kan tijdens deze twee zomermaanden nog altijd terecht voor je computerproblemen, je tips, je nieuwtjes, of natuurlijk om in off-topic wat te komen kletsen.

Het Minatica-team.

BoekEnSoftHuisnr95 1-Eurohost
Wedstrijd: Doe mee en win

wedstrijd_juni De prijsvraag deze keer is vrij simpel. Wie af en toe een krantje open slaat of een website bezoekt, wéét het gewoon allemaal! Volgende prijzen zijn te winnen.

Ketnetkicks2, K3 en het ijsprinsesje, Bumba, eID Reader, Windows Vista en het Interent voor kids en Kids op het internet.

Lees ook eens ons wedstrijdreglement.

De prijzen worden aangeboden door onze sponsor Boek & Soft.

Gezocht: webdesigner (m/v/aliën)

Minatica Na meer dan twee jaar in hetzelfde kleedje te hebben gezeten, is het tijd voor iets nieuws. Achter de schermen wordt al enige tijd druk gewerkt aan een vernieuwde site. Nu het meeste programmeerwerk achter de rug is, hebben we de style in het vizier.

Daarom zijn we op zoek naar een webdesigner om het grafische aspect tot een goed einde te brengen. Daarbij hoort ook het ontwerpen van een nieuw, herkenbaar logo.Poll: Wat neem je mee op vakantie?

Poll vd maand Ken je ook het spelletje: ik ga op vakantie en ik neem mee.... Maar hier gaat het niet over tandenborstels of waspoeder, wel over multi-media apparaten.

Welke zaken vind jij absoluut onmisbaar, zelfs op vakantie? Je mag meerdere opties aanvinken.Dossiers: Netbook: zegen of doem?

amd_netbook Het e-Netbook was oorspronkelijk bedoeld als betaalbare oplossing voor minder fortuinlijke mensen die desondanks toch mee willen evolueren in onze digitale wereld.
Het succes ervan is echter vooral te danken aan gebruikers die het als handig stukje extra aankochten. Maar hoé goed zijn die mini-laptops wel?

Een handig dossiertje over een klein pc-tje.

Dossiers: USB 3.0 komt eraan.

tn_usb3 USB 1.1 zag in 1998 het levenslicht als universele aansluiting. Twee jaar later was er al USB 2.0 met een hogere doorvoersnelheid. Maar wat brengt ons de nieuwe USB3.0 standaard?

Lees meer en ondek alles in dit nieuwe dossier.Maandconfiguraties low-budget, mid-range en high-end

Configuraties Ook deze keer zijn er niet veel veranderingen ten opzichte van vorige keer. Enkel de mid-range krijgt een volledig nieuw platform.

Voor de high-end blijft alles ongewijzigd, enkel de prijs daalt. De low-budget krijgt een nieuwe CPU.

Download van de maand: Liberkey 4.4

Liberkey Nee, dit is geen zoekprogramma om ID's van programma's te zoeken, maar een samenbundeling van uiterst handige tooltjes, allemaal freeware en handig om mee te nemen op stick of ander draagbaar opslagmedium.

Het is een flinke hap om te downloaden, maar je kan hierin zelf beslissen door een keuze te maken tussen drie versies.
Review: The Sims 3

Sims3 The Sims 3 is een Singleplayer Life Simulation game waarbij de speler het leven van 1 of meerdere Sims beheert.
Het is een zeer populaire game en heeft een grote community.

Maar is de game nu effectief 'beter' dan zijn voorganger The Sims 2?
Dat ontdek je in deze review!Demo van de maand: Overlord II.

OverlordII In Overlord II neemt de nieuwe Overlord het op tegen een sterke vijand. Om deze vijand te verslaan, kun je gebruik maken van een nieuw leger Minions.

Daarnaast is het verhaal gebaseerd op het Romeinse Rijk en moet jij als Overlord er voor zorgen dat het niet vernietigd wordt.

Heb je altijd al eens een Overlord willen zijn? Waag dan nu je kans met de demo!

Office: Lessen Powerpoint 2007

Powerpoint Vakantie is vaak een gelegenheid om meer foto's te maken dan doorheen het gewone jaar.
Als je niet behept bent met uitgebreide multi-media software, kan je toch nog een leuke voorstelling maken van je fotoverslag.

Dank zij onze nieuwe reeks lessen mag je rekenen op applaus.Grafische vorming: Lessen Photoshop

Photoshop Peenif heeft onze leden zwaar aan het werk gezet in zijn uitdaging: herstellingstechnieken - restauratie van een gebouw.
Winnaar hier werd compuchrisje.

Om nog even te oefenen tijdens de vakantie voor een eventuele nieuwe uitdaging, kan je alvast terecht in les 9: Selectief kleurgebruik in zwart-wit.Grafische vorming: Tips fotografie

Winnaar mei Onze wedstrijd van juni loopt nog tot 5 juli, wegens latere start. Je kan dus nog altijd meedingen naar een ereplaats voor het thema: winkelen, de markt, vitrines en reclames.

Vergeet nadien ook niet mee te stemmen in de poll die zal geplaatst worden na afloop. Zo kan je meteen ook de nieuwe wedstrijd bekijken.


Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je hier een nieuw aanvragen met behulp van je e-mailadres. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink en nadat je die hebt bezocht ontvang je een nieuw wachtwoord. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier en vink de optie "E-mail van Administrators ontvangen" uit.