Is deze mail onleesbaar? Klik dan hier om hem op onze website te bekijken.


Sinterklaas is terug vertrokken naar het warme Spanje. De Kerstman staat klaar om 2009 uit te wuiven.

Eerst en vooral danken wij onze leden voor hun stem bij de verkiezing van Site van het Jaar. Verder beloven we aan onze leden dat wij voor 2010, zoals altijd, ons best doen om jullie op de hoogte te houden van het computer gebeuren.

Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een zeer goed en gezond 2010.

Het Minatica-team

BoekEnSoftHuisnr95 1-Eurohost
Wedstrijd: Doe mee en win

Win_TomTom Om het jaar af te sluiten, mogen wij van onze sponsor Boek & soft een prachtig GPS toestel aan één van onze leden schenken.

Wil je kans maken om dit toestel te winnen, los dan de vragen op en doe een gokje bij de schiftingsvraag. Wie weet, word jij de gelukkige winnaar!

Poll: Hoeveel wachtwoorden onthou je?

Poll vd maand Een wachtwoord of paswoord is de dag van vandaag niet meer weg te denken in onze maatschappij. De pincode van je bankkaart, de pincode van je GSM zijn al enkele voorbeelden.

In onze poll komen we graag te weten hoe je omspringt met wachtwoorden. Laat je stem horen en reacties zijn natuurlijk ook altijd welkom.Dossiers: Het eBook, de eReader

sony-ereader Worden er over 10 jaar nog boeken gedrukt? Als de technologie zo verder evolueert, is de kans zeer klein. Dit toestel werd eigenlijk ontworpen voor slechtzienden.

Met een e-book, heb je de mogelijkheid om een ganse bibliotheek op zak te hebben. Handig om mee te nemen op reis, of in de trein. In het dossier eBook, de eReader kan je er alles over vernemen. Dit dossier is nog niet te lezen op je e-Reader.

Dossiers: Je eigen Media Center

HTPC In deze moderne tijd gebruiken steeds meer mensen een PC in de woonkamer om HD-films, foto's en muziek af te spelen op hun LCD-TV.
Tijd om ons er eens over te buigen en het hoe, wie, wat,... van wat dichter te bekijken.

We beschrijven in dit dossier welke onderdelen we gebruiken voor zo'n media center.

Download van de maand: KeePass 2.09

KeePass Tegenwoordig heb je voor zowat alles een wachtwoord nodig. En wachtwoord gebruiken is onveilig en ze ergens onbeschermd noteren is nog onveiliger. Keepass biedt de oplossing.

KeePass Password Safe is een gratis wachtwoord beheerder, die je helpt je wachtwoorden te beheren op een veilige methode.

Special: overzicht 2009

Fallout3 Ook dit jaar hebben we weer uitgebreid kunnen genieten van het grote aantal games, die doorheen het jaar verschenen zijn.

Om een overzicht te geven van de games die verschenen zijn, hebben we ook dit jaar weer een overzichtspecial voor jullie voorbereid die uit meerdere delen bestaat!Demo van de maand: Colin McRae: DiRT 2

Dirt2 Colin McRae: Dirt 2 moet race games opnieuw naar een nieuw niveau tillen met adembenemende nieuwe disciplines, indrukwekkende locaties, de unieke sfeer van een racedag, en een bloedpompende line-up van opgefokte racemachines, klaar voor spectaculaire actie.

Colin McRae: Dirt 2 ondersteunt DirectX 11, maar ook diegene met DirectX 10 kunnen deze demo spelen.

Office: Lessen Powerpoint 2007

Powerpoint Wie van Powerpoint nog niet genoeg krijgt, hebben wij weer 2 lessen klaar staan.

In deel 16 maken wij een cd/dvd om je voorstellingen op andere computers af te spelen, met de optie: Inpakken en wegwezen.
In deel 17 maken we een Autorun CD met menu, om een gecombineerde schijf te bouwen.Grafische vorming: Lessen Photoshop

Ps technieken Een oude donkere kamer techniek 'doordrukken' en 'tegenhouden' kan ook digitaal.
Leer in deze eenvoudige techniek voor Photoshop CS2 - CS3 en CS4 hoe : niet-destructief doordrukken en tegenhouden.Grafische vorming: Tips fotografie

feestdagen De inzendingen voor de herfstkleuren zijn afgesloten. Kan jij ons vertellen welke foto jij het mooiste vindt? Stemmen in deze poll kan nog tot 18 december.

Het einde van 2009 nadert. Deze maand kan je foto's inzenden over de feestsfeer van de eindejaarsfeesten. Laat jullie creativiteit de vrije loop, hou de vinger op de knop om stemmige foto's te maken.Grafische vorming: Lessen Animation Shop .

lesani31 Al gedacht om een digitale geanimeerde wenskaart te versturen? Woepi leert ons hoe je een prachtige kaart ontwerpt met spiegeleffect.

Stuur deze deze wenskaart door naar je familie of vrienden.Grafische vorming: Lessen Paint Shop Pro .

Les37 Met Kerstmis in het vizier, hebben we deze maand nog een speciaaltje klaar staan.

Wat dacht je van een blauwe kerstvrouw gewapend met sneeuwballen? Wie deze knappe dame graag wil versieren, kan zijn uitwerking plaatsen in het topic.


Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je hier een nieuw aanvragen met behulp van je e-mailadres. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink en nadat je die hebt bezocht ontvang je een nieuw wachtwoord. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier en vink de optie "E-mail van Administrators ontvangen" uit.