Is deze mail onleesbaar? Klik dan hier om hem op onze website te bekijken.

Nieuwsbrief September 2010

De koffers van de voorbije vakantie zijn voor vele onder ons al netjes opgeborgen. De boekentassen staan weer klaar, want het nieuwe schooljaar is ondertussen al begonnen. Enkel onze studenten van het hoger onderwijs kunnen misschien nog genieten van een mooie nazomer.

Ook wij proberen in dit nieuwe schooljaar onze leden vele nieuwigheden bij te brengen.

Het Minatica-team

BoekEnSoftHuisnr95 1-Eurohost

Doe mee en win!

Wedstrijd: Doe mee en win

Ook wij hebben een tevreden vakantie achter de rug. Bij onze zomerwedstrijd werd het een nek-aan-nek race. Hou ons forum in de gaten voor een volgende wedstrijd!

Winnaar van onze zomerwedstrijd werd Keystroke. Hij zal één dezer dagen zijn prijs, de compacte eReader, ontvangen van Boek & Soft.

ICT-Info

Poll: Hoe veranderde de computer het schoolleven?

Poll vd maand Sinds de opkomst van de computer is er veel in ons dagelijks leven veranderd. Toen wij naar school gingen moesten wij sleuren met zware boekentassen, ons huiswerk moest netjes geschreven worden. Hoe veranderde de computer het schoolleven?

Handleidingen

Tutorial: Windows 7 Back-up.

win7 Indien je in het bezit bent van Windows 7, welke versie ook, dan hoef je geen extra software aan te kopen om een systeembackup te maken.

In het dossier Windows 7 Back-up wordt alles netjes uitgelegd.




Tutorial: Video DVD maken in windows 7.

DVD Video Linux- en ook Mac-gebruikers konden al lang profiteren van een nagenoeg volledig softwarepakket. Microsoft komt nu eindelijk ook met enkele extra's op de proppen.

Een deel daar van is Video DVD maken in windows 7.

Software

Download: PortableApps

portable_apps Met PortableApps draag je een volledig besturingssysteem inclusief de nodige toepassingssoftware voor allerlei toepassingen gewoon mee op een stickje.

Met dit OpenSource-pakket heb je nooit problemen met hardware-eisen

Hardware

Maandconfiguraties low-budget, mid-range en high-end

Configuraties Bij het samenstellen van deze configuraties kijken we wat volgens ons de beste prijs/kwaliteitsverhouding van het moment is.

Zo krijgt de low-budget deze maand onder andere een nieuwe behuizing en voeding.

De mid-range krijgt een nieuw moederbord en een andere grafische kaart.

De high-end is eigenlijk de enige config waarvan de prijzen daalden. Hij duikt dan ook net onder de 2000€. Daarvoor krijg je deze maand onder andere nieuw geheugen, een nieuwe SSD en een mooi scherm om naar te kijken.



Dossier: De smartphone..

iphone Een GSM is nu zelfs geen luxe meer, maar een 'gewoon' onderdeel van je vestzak. De smartphone daarentegen is de laatste tijd gepromoveerd tot een onmisbaar gebruiksvoorwerp.

Games

Demo van de maand : Mafia II

mafia2-logo Het is weer even geleden, maar de demo van de maand is terug!

Heb jij altijd al een familielid willen zijn van de maffia? Probeer dan zeker deze demo! Capiche?

Lessenreeksen

Grafische vorming: Lessen Paint Shop Pro .

nn2mnm Kapstertje wist voor ons enkele mooie tubes te veroveren. Samen met een zelfgemaakte selectie en een PSP-masker brouwde ze deze geheimzinnige Venetiaanse schone.

Lesje44: zwart-wit mozaiek.




Grafische vorming: Tips fotografie

dorstig weertje Dit keer verwachten we inzendingen waarbij 'reflectie' het hoofdonderwerp van de compositie uitmaakt, of het nu in water, een spiegel, een bril of een vitrine is doet er niet toe - het mag zelfs een fata morgana zijn, laat gewoon jullie fantasie de vrije loop.

Winnaar van 'Op die dag scheen de zon', werd de foto dorstig weertje.


Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je hier een nieuw aanvragen met behulp van je e-mailadres. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink en nadat je die hebt bezocht ontvang je een nieuw wachtwoord. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan
hier en vink de optie "E-mail van beheerders ontvangen" uit.
Copyright 2004 - 2010 Minatica.be