Is deze mail onleesbaar? Klik dan hier om hem op onze website te bekijken.

Nieuwsbrief Juli 2010

We hebben net een zwoele week achter de rug. Maar op vele plekken heeft een frisse bui gezorgd voor de nodige afkoeling. De examens zijn gedaan, velen maken zich reeds klaar voor een vakantie of zijn misschien al vertrokken.

Zowel de thuisblijvers als de reizigers onder de leden kunnen het niet laten om hun favoriete forum regelmatig te bezoeken, daarom werd er weer gezorgd voor een portie verse info.

Nog een prettige vakantie!

Het Minatica-team

BoekEnSoftHuisnr95 1-Eurohost
Doe mee en win!
Wedstrijd: Doe mee en win

E-reader Wat doen mensen op vakantie, behalve kastelen en kerken bezoeken, op het strand luieren, een ijsje eten, met de kinderen naar een pretpark, ... etc ? Op een rustig moment nemen ze gemakkelijk eens een boek en in ons elektronisch tijdperk is het zelfs niet meer nodig om te zeulen met kilo's aan leesvoer.

Wie nu deelneemt aan onze forumwedstrijd, maakt kans om een handige compacte eReader te winnen, vooral dank zij onze sponsor Boek & Soft.

ICT-Info
Dossier: Nero 10 onder de loep.

Nero 10 Box Onlangs vierde Nero zijn 15 de verjaardag. Bij deze gelegenheid werd de gloednieuwe Nero 10 geÔntroduceerd.

In de nieuwe versie zijn heel wat snufjes bijgekomen. Welke deze zijn kan je nalezen in het dossier Nero 10 onder de loep.Dossier: EssentiŽle software voor je computer.

software Een nieuwe installatie kost tijd en overleg. Wŗt installeer je juist, waar kan je het vinden. Naargelang je werkgedrag aan de computer kan je hier een overzicht vinden van de meest essentiŽle software voor je systeem.

Na het besturingsysteem zijn er nog belangrijke programma's. Benieuwd?

Lees het volledige dossier EssentiŽle software voor je computer.Dossier: Additionele software

picasa-logo Nadat onze computer is geÔnstalleerd met de noodzakelijke software, kan je, naargelang je interesse, nog extra programma's installeren. Handig om even na te kijken dus!

Tutorial: Javascript en gebruikersvriendelijkheid ?

JavaScript Tegenwoordig zul je maar weinig websites tegen komen die geen gebruik meer maken van Javascript. Vele dingen die vroeger in flash werden gedaan, zijn nu immers ook mogelijk in javascript. Maar wat indien men javascript uitschakelt? Deze keuze is vooral aan de webdeveloper.Poll: Downloadlimieten
Poll vd maand
Belgacom verhoogde onlangs de downloadlimiet, Telenet volgt volgende maand. Met deze poll willen wij eens weten wat onze leden hiervan denken.

Een bijkomende reactie is altijd welkom.

Hardware
Maandconfiguraties low-budget, mid-range en high-end

Configuraties Bij het samenstellen van deze configuraties kijken we wat volgens ons de beste prijs/kwaliteitsverhouding van het moment is.

Zo krijgt de low-budget deze maand een nieuwe processor onder de kap tesamen met nieuw geheugen.

De mid-range werd enkel duurder, de extra kosten hebben we deels gerecupereerd door een andere luidsprekerset toe te voegen.

De high-end tenslotte kreeg een andere grafische kaart, feitelijk twee, ook een nieuwe luidsprekerset en dat alles wordt in en nieuwe behuizing gestoken.Dossier: Atom ION .
Atom_Inside
In dit dossier bespreken we hoe je zelf een klein, licht en goedkoop pc-tje kan maken. Hoe je kan inspelen op bepaalde eisen en wat de voordelen zijn van een Atom systeem.

Games
Review The Sims 3

Sims-logo De Sims 3: Ambities is de tweede grote uitbreiding van de populaire game 'De Sims 3'. De Sims is een Life Simulation game reeks waarbij de speler het leven van een aantal Sims (mensen) kan leiden. We zullen in deze review onze Sims de uitbreiding eens laten verkennen en kijken of hij de vorige uitbreiding (Wereldavonturen) kan evenaren.

Downloads
Download van de maand: MaxBlast

maxblast5 Een complete image maken van je systeem kan vele problemen oplossen. Als je in het bezit bent van een (externe) harde schijf van Seagate of Maxtor, dan is deze download MaxBlast iets voor jou.
Maak gebruik van deze freeware versie, om je gegevens veilig te stellen.

Lessenreeksen
Grafische vorming: Lessen Paint Shop Pro .

curven.jpg
Kapstertje vond het dringend nodig dat we leerden werken met de Bézier-tool. Hiermee kan je perfect gebogen vormen selecteren en bewerken. In het lesje over curven-met-bezier-tool kan je alvast oefenen op deze grappige clown.

Maak een tube op de specialisten-manier in PaintShop Pro.
De uitwerking van je eigen gemaakte tube kan je hier posten.Grafische vorming: Lessen Paint Shop Pro .

Les42lesje 42 Beautiful. En mooi is ze ook, het meisje van deze crea!

Binnenkort genieten wij weer van zon, zee en strand.
In het lesje Beautiful kan je er twee keer van genieten.
Laat jullie inspiratie de vrije loop en maak er iets moois van. De uitwerking kan je hier plaatsen.Grafische vorming: Lessen powerpoint .

powerpoint Diavoorstelling klein houden.
Powerpointvoorstellingen kunnen zeer groot worden. Door de afbeeldingen te verkleinen en de bijpassende muziek wat te reduceren kan een powerpoint-bestand een heel stuk kleiner gemaakt worden.
Enkele tips om dit te bewerkstelligen krijg je in les 18.Grafische vorming: Lessen Photoshop

les12 Kunstenaars zijn soms lang bezig om een pentekening te maken van een kleurenfoto. In Photoshop kan men in enkele bewegingen gedaan krijgen. Het wordt voor u uitgelegd op deze pagina.

Je eigen uitwerking kan je plaatsen bij les 12.Grafische vorming: Tips fotografie

kleur De wedstrijd 'Op een rij' van deze maand is net afgelopen. Een poll met de 2 beste inzendingen van de deelnemers zal snel worden geplaatst.
Bedankt aan allen die hun medewerking hiervoor verleenden! Jullie waren echt geweldig!

Winnaar van de wedstrijd 'kleur', werd de foto groen.


Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je hier een nieuw aanvragen met behulp van je e-mailadres. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink en nadat je die hebt bezocht ontvang je een nieuw wachtwoord. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan
hier en vink de optie "E-mail van beheerders ontvangen" uit.
Copyright 2004 - 2010 Minatica.be