Is deze mail onleesbaar? Klik dan hier om hem op onze website te bekijken.

Nieuwsbrief december 2010

Het is het seizoen van bibberen en beven en vooral proberen droog te blijven. Maar niet getreurd, wij hebben onze warme woonkamer, met HD televisie, gameconsole, onze computer.

De Minatica-crew liet zich ook niet van slag brengen, maar ging flink aan de slag. Een waaier aan handleidingen, dossiers, nieuws, info over spelen staat voor u klaar. O, kom toch eens kijken...

Het Minatica-team

BoekEnSoftHuisnr95 1-Eurohost

Doe mee en win!

Eindejaarswedstrijd: Doe mee en win

netbookWe hebben een poos moeten wachten om met een prachtprijs voor de dag te kunnen komen. Maar eindelijk is hij er weer, onze eindejaarswedstrijd, met een prijs die een hoog cadeau-gehalte heeft: een netbook van Acer, geschonken door Boek & Soft en Minatica.

Een handige, superdraagbare computer voor het 'lichte' werk: surf, mail, stel documenten op, chat. Maar vooral, bezoek ons forum en vul dat deelname-formulier in om kans te maken op dit pronkstuk.
ICT-Info

Poll: Op welke basis koop je een computer systeem?

Poll vd maand Waarop baseer je de aankoop van een nieuw computersysteem? Ga je gewoon naar de winkel en kies je ter plaatse, of zoek je eerst informatie op? Luister je naar goede of minder goede raad van een vriend? We verwachten niet alleen een gekleurd bolletje, maar ook enige bijkomende commentaar.

Handleidingen

Tutorial: Opstarten via USB: Windows 7 USB Download Tool.

win7 Een USB-stick opstartbaar maken? Microsoft stelt hiervoor zijn USB Download Tool ter beschikking.

Hoe je dat klaarspeelt, kan je volgen in Opstarten vanaf USB.




Tutorial: HP USB Disk Storage Format Tool.

DVD Video Wil je een stick gebruiken om andere redenen dan het installeren van een besturingssysteem, dan gebruik je deze tool.

Volg de handelingen stap voor stap in HP USB Disk Storage Format Tool.




Tutorial: Windows 7 en XP-modus.

xpmodus Je kan geen afscheid nemen van je oude software of een belangrijk programma vertikt het in Windows 7, gebruik dan de functie XP-modus.

Download de nodige bestanden bij Microsoft en maak een virtuele omgeving aan binnen je Windows 7. Lees hier hoe je dat doet.




Tutorial: Volledige systeemback-up met Windows 7.

systeembackup Waar we vorige keer beperkt waren qua opslagmogelijkheden, krijg je nu de volledige onvervalste systeemback-up vanuit Windows 7 naar een extern medium.

Geef kleine ongelukjes geen kans en bekijk de handleiding Volledige systeemback-up.

Software

Download: MalAware 1.0

malaware MalAware is ontwikkeld door Emsisoft. Oorspronkelijk was het beter gekend als A²-Squared, welke nog gratis was.

Zeker met een stabiel besturingssysteem is wat extra beveiliging nooit overbodig. Download MalAware 1.0 free en hou je systeem clean.

Wil je weten hoe je ermee omgaat, dan kan dat in de kant-en-klaar tutorial over Emsisoft Anti-Malware.



Dossier: Dossier iCloud

icloud We hangen steeds meer af van het internet, ook wat toepassingen betreft. Maar vooral de beschikbaarheid vanaf eender welke locatie wordt belangrijker.

iCloud biedt je een volledige desktop-omgeving, zelfs al werk je niet met je eigen computer.

Computeren in de wolkjes wordt je uit de doeken gedaan in Dossier iCloud.
Hardware

Maandconfiguraties low-budget, mid-range en high-end

Configuraties De low-budget krijgt deze maand onder andere een nieuwe voeding, moederbord en geheugen. Belangrijk is de ondersteuning van USB 3.0 en SATA 600.
De mid-range werd op een ander platform geplaatst; de Phenom II X6. Tevens plaatsen we een nieuwe grafische kaart die recent verscheen; de HD 6850.
In de high-end verschijnt ook de USB 3.0 en SATA 600. Verder gaan we de Core i7 op een nieuwe manier koelen en steken we een nieuwe CrossFire setup op basis van de nieuwe HD 6850.



Dossier: Netbook.

netbook Waarover kunnen we het beter hebben dan over een netbook. Zo weet je meteen om welke redenen je zou deelnemen aan onze eindejaarswedstrijd.

Dossier Netbook geeft antwoord op enkele vragen.




Dossier: Grafisch geheugen nader bekeken.

graka Zijn het enkel klokfrequenties wat de klok slaat of hoe bekijk je welke grafische kaart je wel nodig hebt, voor welke doeleinden?

Bekijk je computersysteem aan de binnenkant met Het grafische geheugen nader bekeken.




Dossier: Phenom overclocken.

phenom Heb je de middelen niet voor een super 'Core i7, dan is een overclock van een Phenom II het ideale alternatief.

Haal het onderste uit de kan en gebruik alvast dit dossier: Phenom overclocken.

Games

Review: Medal of Honor

moh Medal of Honor (2010), de First Person Shooter ontwikkeld door Danger Close en EA DICE, werd al op voor de release gezien als grote concurrent van de Call of Duty reeks die het momenteel zeer goed doet op vlak van single -en multiplayer.

Lessenreeksen

Grafische vorming: Lessen Paint Shop Pro .

dreams Zin om te dromen of eerder om een droom uit te beelden? Volg dan de handelingen van les 45 - Dreams en maak je droom openbaar.

Doe ook mee aan onze wekelijkse wedstrijden en win eeuwige roem.



Grafische vorming: Tips fotografie

herfst Dit keer verwachten we inzendingen waarbij de herfst het onderwerp is. Dit jaargetijde met al zijn divers gekleurde facetten en wisselende weersomstandigheden kan de fotograaf echt beroeren en inspireren.

Winnaar van 'Zalig nietsdoen - vakantiekiekjes', werd de foto Vanuit eigen standpunt bekeken.


Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je hier een nieuw aanvragen met behulp van je e-mailadres. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink en nadat je die hebt bezocht ontvang je een nieuw wachtwoord. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan
hier en vink de optie "E-mail van beheerders ontvangen" uit.
Copyright 2004 - 2010 Minatica.be